مقالات مهم

نظرسنجی

به نظر شما مصرف نوشابه های رژیمی تاثیری در کاهش وزن دارد؟

عوامل سلامت و آسیب مغز و روان‎

تاریخ انتشار:   |  تعداد بازدید: ۷۳۱

حتما می دانید که آنچه می خورید تاثیر مستقیم بر سلامت جسم شما دارد. اما آیا از تاثیر خوراکی ها بر سلامت روان خود نیز آگاهی دارید؟

در این مقاله به تاثیر مواد غذایی و شیمیایی که روزمره استفاده می کنید بر سلامت مغز و روان اشاره می کنیم.

عوامل سلامت و آسیب مغز و روان‎
تیم مدلایف
نویسنده: تیم مدلایف

آسیب رسان ها 

فست فود های چرب 

چربی نا مناسب موجود در این در این خوراکیها باعث تحلیل بافت مغز شده و خطر ابتلا به آلزایمر رابطور چشمگیری افزایش می دهد.

غذا های شور 

تاثیر منفی این نوع خوراکی ها ابتدا روی قلب و سپس روی مغز است. فشار خون بالا ناشی از مصرف این خوراکی ها باعث سکته مغزی می شود.

خوراکی های فرآوری شده 

ترکیب های نامناسب تولید شده در اثر سرخ کردن زیاد از حد مواد غذایی باعث تاثیر زمینه ساز ابتلا به آلزایمر و پارکینسون است.

خوراکی های سرخ شده 

ترکیبات آزاد شده از حرارت دیدن برخی روغن ها، خطر ابتلابه بیماری های عصبی مانند آلزایمر و پارکینسون را افزایش می دهد.

حشره کش ها 

اسپری های حشره و سوسک کش روی مغز کودکان اثر گذاشته و باعث کاهش ضریب هوشی و بیش فعالی و کم تمرکزی آنها می شود.

داروهای خواب آور شیمیایی 

هر نوع داروی روان پزشکی که برای خواب تجوبز می شود، می تواند روی مغز تاثیر منفی داشته باشد و برعکس آن رها شدن ترکیب های شیمیایی در مغز در اثر ورزش باعث نشاط و شادابی می شود.

نوشیدنی های نامناسب 

نوشیدنی های انرژی زای ورزشی، حتی انواع معمولی آن حاوی قند زیاد است و باعث کاهش تدریجی حافظه و زوال عقل می شوند.

شیرین کننده های مصنوعی

ابن ترکیب ها با وجودی که مجاز و خوراکی هستند، اما روی حافظه تاثیر منفی دارند.

 

سالم سازها 

غلات کامل

بخش مهمی از نیاز مغز به کربوهیدرات ها و املاح از طریق مصرف غلات کامل به دست میاید.

روغن ماهی 

اسید های چربی ضروری (EFAS) توسط بدن ساخته نمی شوند. بنابراین باید ازطریق مصرف مواد غذایی دریافت شوند. که روغن ماهی منبع مناسبی برای تامین این اسیدهای چرب است.

بنفش ها 

خوراکی های بنفش رنگ حاوی آنتی اکسیدان آنتوسیانین هستند، به همین دلیل مصرف آنها باعث ارتقا سطح حافظه کوتاه مدت می شود.

قرمز ها 

سر دسته این خوراکی ها گوجه فرنگی است. خوراکی های قرمز رنگ حاوی آنتی اکسیدان لیکوپن هستند. این آنتی اکسیدان باعث از بین رفتن تاثیر منفی رادیکال های آزاد روی مغز می شود.

مکمل های مناسب 

مصرف مکمل های حاوی ویتامین های خانواده B به ویژه B12 و B6باعث کاهش میزان هوموسیستبن درخون می شود به ابن ترتیب خطر ابتلا به سکته مغزی کاهش می یابد. ‌

خوراکی های سیاه 

انگور سیاه و یاقوتی سر دسته این خوراکی هاست. ویتامین ث و آنتی اکسیدان آنتوسیانین فراوان موجود در این خوراکی ها باعث افزایش قدرت تمرکز مغز می شود. ‌

تخمه کدو 

مصرف روزانه یک مشت تخمه کدوی خام باعث تامین میزان روی مورد نیاز بدن می شود. به این ترتیب سطح فرا گیری و به خاطر سپاری مطالب افزایش می یابد.

کلم بروکلی و دوستان 

خانواده کلم ها به ویژه کلم بروکلی سرشار از ویتامین K هستند. این ویتامین باعث تنظیم عملکرد مغز به ویژه در بخش شناسایی و به خاطر سپاری  می شود.

آجیل های خام 

این خوراکی ها سر شار از ویتامین E هستند، بنابرابن مصرف آنها خطر ابتلا به الزایمر را کاهش می دهد .

 

مقالات مشابه

رفتارهایی که تخریبتان می کنند
رفتارهایی که تخریبتان می کنند
در مقایسه با بیشتر حیوانات گاه رفتار هایی از انسان سر می زند که بکلی بر خلاف غرایز آنهاست و حتی…
فصل سبز سالخوردگی٬ با ورود به سالخوردگی باید چه منوی را انتخاب کنید؟‎
فصل سبز سالخوردگی٬ با ورود به سالخوردگی باید چه منوی را انتخاب کنید؟‎
دروغ نیست اگر بگوییم داشتن بدنی سالم و جسمی شاداب آرزوی همه ماست، فکر نمی کنم کسی را پیدا کنید…
۹ راه کار برای ازدواج پایدار
۹ راه کار برای ازدواج پایدار
هیچ فکرش رو کردید چه قدر زندگی‌ آدم متفاوت بود اگر در کنار تاریخ و جغرافی در مدرسه درسی‌ هم…
۵ روش برای ساختن روابطی محکم تر
۵ روش برای ساختن روابطی محکم تر
همه ما دارای روابط اجتماعی مختلفی هستیم از آشنایان و بستگان گرفته تا همکاران، همسایگان و دوستان. با این حال،…
0 نظر (جهت ارسال نظر در سایت ثبت نام کنید.)