مقالات مهم

نظرسنجی

به نظر شما مصرف نوشابه های رژیمی تاثیری در کاهش وزن دارد؟

توصیه هایی برای درمان نفخ‎

تاریخ انتشار:   |  تعداد بازدید: ۷,۲۸۲

نفخ کردن یکی از شایع ترین مشکلات گوارشی است که برای خیلی از افراد بعد از خوردن غذاهای مختلف ایجاد می شود.

رعایت توصیه های ارائه شده در این مقاله، احتمال بروز این مشکل را به حداقل می رساند:

توصیه هایی برای درمان نفخ‎
تیم مدلایف
نویسنده: تیم مدلایف

۱. گوشت های کم چرب بخورید

معمولا مصرف مواد غذایی مختلفی که ترکیبی از پروتئین و چربی هستند می توانند باعث ایجاد نفخ شوند. به افرادی که زیاد نفخ می کنند توصیه می شود گوشت گوساله بدون چربی، سینه مرغ، ماهی، تخم مرغ،کره بادام زمینی، گوشت بوقلمون و پنیر کم چرب به جای گوشت گوسفند یا سایر منابع پرچرب مصرف کنند.

 

۲. ریحان و نعناع را در سبد غذایی خود داشته باشید

اگر به سبزی خوردن علاقه دارید و با خوردن تربچه، تره، شاهی دچار نفخ و دل پبچه می شوید. بهتر است سبزی های باد شکن مانند ریحان با نعناع را در سبزی خوردن خود جای دهید.

 

۳. زردچوبه را از فهرست ادویه های خود حذف نکنید

زردچوبه یکی از پر خاصیت ترین ادویه هاست که هم می تواند باعث سم زدایی از کبد شود و هم نفخ را تا حد زیادی کاهش دهد. بهتر است برای بهره بیشتر این ادویه را ۱۵ دقیقه مانده به زمان پخت به غذا اضافه کنید.

 

۴. میوه هایی که قند کمتری دارند انتخاب کنید

بعضی ها بعنوان دسر میوه می خورند اما قند فروکتوز موجود در میوه ها می تواند باعث ایجاد نفخ شود. میوه هایی مانند سیب، هلو، لیمو شیرین و کیوی که قند کمتری دارند به شما توصیه می کنیم.

 

۵. معجون زنجبیل را از یاد نبرید

اگر زیاد نفخ می کنید، یک تکه زنجبیل٬ کمی نمک و مقداری لیمو ترش را با هم مخلوط کنید در یخجال بگذارید و پس از هر وعده غذا یک تا دو قاشق غذاخوری میل کنید. این معجون طعم خوبی ندارد، اما در درمان نفخ معجزه می کند.

 

۶. از دمنوش ها و عرقیات ضد نفخ کمک بگیرید

اگر پس از خوردن غذا نفخ می کنید و باد زیادی در شکم، معده و روده هایتان می پیچد می توانید از دمنوش های زیره و نعناع که موثرترین دمنوشهای بادشکن هستند استفاده کنید. مصرف عرق نعناع و بادرنجبویه هم برای نفخ مفید است.

 

۷. به توت فرنگی و گریپ فروت نقش های تازه بدهید

توت فرنگی و گریپ فروت قند فروکتوز پایین تری نسبت به سایر میوه ها دارند و می توانید با اضافه کردن توت فرنگی به سالاد و آب گریپ فروت به غذا های گوشتی، کمی نفخ موجود در مواد اولیه سالاد یا گوشتها را بگیرید.

 

۸. آویشن را فراموش نکنید

آویشن یکی از بهترین و پرخاصیت ترین سبزی های دنیاست که نوشیدن دمنوش آن در فصل سرد سال علاوه بر از بین بردن نفخ، باعث آرامش اعصاب و بهبود گلو درد ناشی از سرما خوردگی می شود.

گیاه خواران می توانند پودر آویشن را برای نفخ سبزی هایی مانند نخود فرنگی ی با کاهو به سس سالادشان اضافه کنند.

 

۹. پوست حبوبات را جدا کنید

حبوبات یکی از نفاخ ترین خوراکی ها هستند. بنابراین باید ۲۴ تا ۴۸ ساعت قبل از مصرف با آب ولرم آنها را خیس کنید. حتی بهتر است هر ۱۲ ساعت یک بار، اب ظرف حبوبات را دور بریزید و می توانید پیش از پختن، آنها را در دستمالی نخی و نازک به آرامی ماساژ دهید تا پوستشان چدا شود.

 

۲۰. مخلوط کدو و ماست را هم امتحان کنید

خیلی از افراد به دلیل نفخ و دل پیچه پس از خوردن ماست ترجیح می دهند دور این محصول لبنبی پر خاصبت را خط بکشند. در صورتیکه اگر یک کدو سبز متوسط با چند برگ نعناع تازه خرد شده به ماست اضافه کنند این مشکل تا تا حد زیادی حل خواهد شد. به جای نعناع از پونه هم می شود استفاده کرد.

مقالات مشابه

مراقبت از موهای رنگ شده
مراقبت از موهای رنگ شده
زمانی که شما پس از رنگ کردن سالن ارایشگاه را ترگ می کنید، احساس بسیار خوبی دارید. رنگ کردن موها…
علائم ضعف سیستم ایمنی بدن‎
علائم ضعف سیستم ایمنی بدن‎
سیستم ایمنی بدن مکانیسمی است که از بدن در برابر ویروسها، باکتریها و هر نوع عامل بیماری زا محافظت می…
کم خونی چیست و چطور می توان از آن پیشگیری کرد‎؟
کم خونی چیست و چطور می توان از آن پیشگیری کرد‎؟
کم خونی به وضعیتی گفته می شود که در آن گلبول های قرمز خون به علت تعداد پایین برای تامین…
اگزمای فصلی و روش های درمان آن
اگزمای فصلی و روش های درمان آن
اگزما مشکلی است در هر فصلی می تواند بروز پیدا کند و در شرایط جوی زمستان، تابستان، و یا با…
0 نظر (جهت ارسال نظر در سایت ثبت نام کنید.)