مقالات مهم

نظرسنجی

به نظر شما مصرف نوشابه های رژیمی تاثیری در کاهش وزن دارد؟

آووکادو و خواص شگفت انگیز آن

تاریخ انتشار:   |  تعداد بازدید: ۱۲,۴۹۰

با وجود اینکه آووکادو میوه ای چرب است ولی تاثیرات شگفتی بر روی سلامت انسان دارد. درواقع مواد مغذی آووکادو، آن را تبدیل به یکی از بهترین و سالم ترین خوراکی های قابل مصرف نموده است.

بافت نرم این میوه و طعم خوشایندی که دارد باعث شده که آووکادو عضو ثابت غذاهای مکزیکی شود و به دلیل دارا بودن چربی خوب و پروتئین، جایگزین مناسبی برای گوشت در انواع ساندویچ ها و سالادها شده است.

ولی اینکه چرا اخیرا این میوه انقدر مورد توجه قرار گرفته است، دلایل دیگری دارد! در این مقاله که توسط Medical News Today منتشر شده است به خواص بی نظیر غذایی و دارویی آووکادو می پردازیم.

آووکادو و خواص شگفت انگیز آن
برگرفته از: Medical News Today
تیم مدلایف
نویسنده: تیم مدلایف

خواص غذایی آووکادو

 

- چربی های سالم: چربی حدود سه چهارم کالری موجود در یک آووکادو را تشکیل می دهد که بیشتر آن چربی اشباع نشده از نوع اسید اولئیک است. چربی اشباع نشده که به عنوان چربی خوب یا سالم شناخته می  شود، سطح کلسترول بد را در خون پایین می آورد و خطر احتمال سکته و بیماری های قلبی را کاهش می دهد.

 

- پروتئین: یک آووکادوی متوسط، حدود ۴ گرم پروتئین دارد که این میزان پروتئین در کمتر میوه دیگری یافت می شود.

 

- ویتامین ها و مواد معدنی: آووکادو منبع غنی پتاسیم، ویتامین K، ویتامین B6، ویتامین B9، ویتامین B5، ویتامین C و ویتامین E است.

 

- قند: قند موجود در آووکادو از اکثر میوه ها پایین تر است. نصف یک آووکادو حدود ۰.۰۲ گرم قند دارد.

 

- فیبر: یک آووکادوی متوسط حدود ۱۱ گرم فیبر دارد که تقریبا نصف نیاز روزانه بدن به فیبر را برطرف می کند.

 

خواص درمانی و دارویی آووکادو

تحقیقات نشان داده اند که آووکادو به علت دارا بودن مقادیر زیاد فیبر، ویتامین و مواد معدنی، کاهش دهنده سطح کلسترول، خطر دیابت، وزن و عامل جلوگیری از سرطان است.

 

- کاهش سطح کلسترول خون: مصرف آووکادو کلسترول بد خون را کاهش می دهد. بنابر تحقیقی که در Archives of Medical Research منتشر شده است، رژیم غذایی حاوی آووکادو به دلیل دارا بودن چربی اشباع نشده خوب می تواند باعث کاهش کلسترول بد خون در افرادی که سطح کلسترول خونشان کمی بالاتر از حد مجاز است شود.

پس از یک هفته پیروی از رژیم غذایی حاوی آووکادو، سطح کلسترول افرادی که در این تحقیق شرکت داشتند ۲۲% کاهش پیدا کرده و همچنین کلسترول خوب آنها ۱۱%افزایش یافت.

 

- کاهش خطر دیابت، سکته و بیماری های قلبی- عروقی: سندروم متابولیک نام گروهی از علائم است که خطر دیابت، سکته و بیماری های قلبی - عروقی را افزایش می دهند. تحقیقاتی که در Nuyrition Journal منتشر شده نشان داده که مصرف آووکادو، باعث کاهش سندروم متابولیک می شود و خطر بیماری های ذکر شده با مصرف آووکادو به طور چشم گیری کاهش می یابد.

 

- کاهش وزن بدن و MBI: تحقیقات ذکر شده همچنین نشان داده است که مصرف آووکادو باعث کاهش وزن بدن و BMI (شاخص توده بدن) می گردد.

 

- پیشگیری از سرطان: آووکادو سرشار از فیتوکمیکال ها (ترکیبات شیمیایی گیاهی) است که عامل بازدارنده بعضی از سرطان ها هستند. گروهی از محققان که بر روی تاثیر داروها بر گسترش سرطان را بررسی می کنند به این نتیجه رسیده اند که مصرف آووکادو در پیشگیری از سرطان موثر است.

 

موارد احتیاط و منع مصرف

 با وجود اینکه موارد بسیار کمی از حساسیت و آلرژی به آووکادو گزارش شده است، اما بر اساس تحقیقی که در Allergy, Asthma & Clinical Immunology Journal منتشر شده است افراد کمی به این میوه حساسیت دارند.

نشانه های حساسیت به آووکادو عبارتند از: سرفه، خس خس سینه، گرفتگی بینی و کهیر. اگر هرگونه عوارض جانبی را بر اثر خوردن آووکادو تجربه کردید، حتما با پزشک خود تماس بگیرید.

مقالات مشابه

فواید نوشیدن آب گوجه فرنگی‎
فواید نوشیدن آب گوجه فرنگی‎
آیا با خواص شگفت انگیز آب گوجه فرنگی و تاثیر آن بر سلامت، چربی سوزی و پوست آگاهی دارید؟  در…
دلایل خوب برای مصرف انگور قرمز‎
دلایل خوب برای مصرف انگور قرمز‎
آیا از خواص شگفت انگیز انگور قرمز اطلاع دارید؟ در این مقاله با دانستنی های جالبی درباره این میوه خوشمزه…
سلامتی در پاییز با این سبزیجات‎
سلامتی در پاییز با این سبزیجات‎
هر فصلی که سر می رسد مواد غذایی خاص خود را به طبیعت هدیه می دهد و نیاز های بدن…
یک گلابی در روز، یک دنیا فایده
یک گلابی در روز، یک دنیا فایده
گلابی یک میوه چهار فصل است و می توان از آن در تهیه غذا و حتی شیرینی ها نیز بهره…
0 نظر (جهت ارسال نظر در سایت ثبت نام کنید.)