مقالات مهم

نظرسنجی

به نظر شما مصرف نوشابه های رژیمی تاثیری در کاهش وزن دارد؟

خواص غذایی و دارویی انجیر

تاریخ انتشار:   |  تعداد بازدید: ۱۰,۱۲۷

انجیر میوه ای بسیار مغذی و مقوی است که طبیعت آن گرم و تر است. ۱۰۰ گرم انجیر تازه حدود ۶۰ کالری و ۱۰۰ گرم انجیر خشک حدود ۲۷۰ کالری انرژی دارد.

در این مقاله به معرفی خواص دارویی و غذایی و موارد منع مصرف این میوه پرخاصیت می پردازیم.

خواص غذایی و دارویی انجیر
تیم مدلایف
نویسنده: تیم مدلایف

خواص غذایی انجیر

- انجیر حاوی ویتامین A و B1و B2و B6 وB12 و C و مواد ازته، قندی، مواد چرب، پروتوئین،کلسیم٬ فسفر٬ منیزیم٬ منگنز، کلر، گوگرد، مس، روی، فولات، نیاسین، فیبر، ارسنیک و سولفور است.

- انجیر قند بالایی دارد و حدود ۵۰٪ مواد تشکیل دهنده انجیر خشک را قند تشکیل می دهد.

- انجیر، فیبر بالایی دارد و هر واحد آن ۲۰٪ نیاز روزانه را تأمین می کند که بیش از هر نوع میوه تازه یا خشک می باشد.

- از آنجایی که انجیر میوه ای بسیار مغذی و مقوی  است، لذا برای افرادی که کارهای فکری انجام می دهند و افرادی که در کار های بدنی و عملی فعالیت دارند بسیار مفید است.

- انجیر خشک یک منبع بسیار خوب کلسیم برای رشد استخوان های سالم در کودکان و نو جوانان است.

- دانه های ریز انجیر باعث تقویت معده و روده می شود و به جهت داشتن فسفر و کلسیم زیاد در تقویت هوش و حافظه بسیار موثر است.

- انجیر یکی از قلیایی ترین میوه هاست و برای متعادل ساختن حالت اسیدی بعد از مصرف گوشت مفید است.

- انجیر تازه و خشک حاوی آهن است، دریافت آهن به مقدار کافی برای ساخته شدت همو گلوبین خون حیاتی است بنا بر این انجیر را با منبعی از ویتامین ث مثل پرتقال یا شربت به لیمو مصرف کنید تا آهنش بهتر جذب گردد.

 

خواص دارویی انجیر

- یبوست: خوردن انجیر تازه و خشک حرکات دودی روده بزرگ افزایش می دهد و از این رو یبوست های کهنه و مقاوم را درمان می کند.

- افزایش قند خون: انجیر برای کسانی که قند خونشان پایین می آید و به یک باره احساس ضعف می کنند مناسب است، زیرا قند آن به سرعت در روده کوچک جذب می شود.

- آرامش بخش: انجیر بهترین میان وعده غذایی برای بیماران عصبی و تند مزاج است زیرا حاوی مقادیر بالایی از ویتامین B1 B2  B6 می باشد که برای اعصاب مفیدند. 

- تقویت چشم: ویتامین A موجود در انجیر موجب تقویت چشم می گردد. برای این منظور می توانید سه تا چهار عدد انجیر تازه چهار قطعه کرده با ۱۲ دانه کشمش در نیم لیتر شیر بجوشانید تا پخته شود بعد آن را صبح ناشتا بخورید.

- التیام بخش سینه: انحیر با خرما و کشمش و عناب ترکیب ۴ میوه مخصوص دستگاه تنفسی را می دهد که اگر آن ها را به طور مساوی ترکیب کرده در یک لیتر آب بجوشانید برای عفونت های ریوی مفید است و غرغره کردن آن در درمان آنژین بسیار موثر است.

- کاهش فشار خون: انجیر منبع خوبی از پتاسیم است و در کاهش فشار خون موثر است.

- دفع سموم بدن: این میوه باعث افزایش ادرار و  تعریق می شود و سموم و مواد زاید بدن را دفع می کند. همچنین خون را از موادی مضری چون اوره،چدبی ،کلسترول ،اسید اوریک پاک می کند.

- جرم گیری دندان و تقویت لثه: انجیر برای جرم گیری و سفید شدن دندان هایتان و تقویت لثه مفید است. برای این منظور روزی ۳ مرتبه دندان ها را با سوخته انجیر که به صورت گرد در آورده اید مسواک کنید.

- التیام بخش زخم معده: انجیر سهل الهضم است، مصرف ترکیبی از عسل و انجیر به مقدار مساوی برای معالجه زخم معده سودمند است.

- کاهش ریزش مو: برای رفع ریزش موی سر و ابرو، برگ خشک شده انجیر را کوبیده٬ در آب خیس کرده و بر سر یا ابرو بمالید.

 

موارد منع مصرف

- انجیر برای افراد چاق و مبتلایان به بیماری قند (دیابت) مضر است.

- زیاده روی در خوردن انجیر باعث بروز اسهال می شود.  

- کسانی که کبد ضعیف دارند باید انجیر را با گردو بخورند.

- انجیر با میوه های اسیدی مانند پرتقال ،گریپ فروت و لیمو ترش سازگار نیست.

 

مقالات مشابه

فواید نوشیدن آب گوجه فرنگی‎
فواید نوشیدن آب گوجه فرنگی‎
آیا با خواص شگفت انگیز آب گوجه فرنگی و تاثیر آن بر سلامت، چربی سوزی و پوست آگاهی دارید؟  در…
دلایل خوب برای مصرف انگور قرمز‎
دلایل خوب برای مصرف انگور قرمز‎
آیا از خواص شگفت انگیز انگور قرمز اطلاع دارید؟ در این مقاله با دانستنی های جالبی درباره این میوه خوشمزه…
سلامتی در پاییز با این سبزیجات‎
سلامتی در پاییز با این سبزیجات‎
هر فصلی که سر می رسد مواد غذایی خاص خود را به طبیعت هدیه می دهد و نیاز های بدن…
یک گلابی در روز، یک دنیا فایده
یک گلابی در روز، یک دنیا فایده
گلابی یک میوه چهار فصل است و می توان از آن در تهیه غذا و حتی شیرینی ها نیز بهره…
0 نظر (جهت ارسال نظر در سایت ثبت نام کنید.)